ТРАНСПОРТ

Після Євро-2012 реалізація інфраструктурних проектів має ще більше активізуватися

У столиці побільшало транспортних об’єктів. Учора Прем’єр-міністр Микола Азаров оглянув і відкрив реконструйовану транспортну розв’язку на перетині бульвару Дружби народів та Наддніпрянського шосе.

Втім, на цьому роботи тут не завершено. Глава уряду вважає, що нову транспортну розв’язку в районі моста Патона слід оснастити сучасними дорожніми покажчиками для полегшення орієнтування водіїв: «заздалегідь, на відстані за кілометр, а може навіть і більше, повинні бути встановлені хороші знаки, які дадуть змогу зорієнтуватися в цій розв’язці. І перед в’їздом мають бути чіткі покажчики».

Водіям у Києві стає дедалі зручніше. Фото Олега МАРКЕВИЧА

Він також зазначив, що нова розв’язка полегшила рух транспорту в районі мосту Патона, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. А от проблему транспорту на проспекті Дружби народів ще належить розв’язати в осяжному майбутньому. Там унаслідок збільшення кількості транспорту в «години пік» зростають затори.

Тому «Роботи щодо розвитку інфраструктури не лише продовжаться, а й значно активізуються, і не тільки у Києві, а й в усіх наших населених пунктах, — логічно продовжив думку Прем’єр-міністр. — Ми не знижуватимемо темпи реалізації інфраструктурних проектів, оскільки це — рушій економіки. Це те, що ми маємо зараз зробити в умовах рецесії на європейських і світових ринках».

Загалом цього року заплановано відремонтувати і заново збудувати понад 700 кілометрів сільських доріг, які поєднають українські села з райцентрами та великими містами. Микола Азаров відзначив надзвичайну важливість цієї ідеї, тому що вперше за останні 20 років у таких масштабах відбувається таке будівництво.

А на одному із найближчих засідань Кабінет Міністрів планує розглянути питання із розв’язання проблеми руху транспорту на Поштовій площі у столиці. «Ми протягом найближчих двох тижнів проведемо в Кабінеті Міністрів дуже ретельне обговорення різних варіантів вирішення цього болючого питання». При цьому глава уряду зазначив, що транспортні проблеми слід розв’язувати з мінімальним обмеженням руху в місті.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»