ПАРТНЕРСТВО

Заступник Глави Адміністрації Президента Андрій Гончарук провів зустріч з польською делегацією на чолі із заступником Держсекретаря у Канцелярії Президента Польщі Яромиром Соколовським.

Під час бесіди сторони обмінялися думками щодо динаміки українсько-польської взаємодії упродовж минулого року, а також обговорили можливий графік контактів на найвищому рівні на 2011 рік, повідомляє прес-служба українського Президента.

Дипломати детально зупинилися на питанні євроінтеграційного курсу України, стану підготовки Угоди про асоціацію та поглиблену й всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС. Окремо обговорювалися ті заходи, які повинна здійснити Україна відповідно до наданого нашій державі Плану дій для того, щоб українські громадяни могли подорожувати без віз по країнах ЄС. Яромир Соколовський підтвердив готовність польської сторони надавати усю можливу підтримку та допомогу, які необхідні Україні у цьому напрямку.

Співрозмовники висловили взаємну зацікавленість у збереженні позитивного розвитку торговельно-економічного співробітництва та подальшого нарощування його обсягів. Також відзначалася налаштованість урядів України та Польщі на проведення реформ, спрямованих на мінімізацію наслідків світової економічної кризи.

У ході зустрічі порушувалися і питання міжрегіонального співробітництва між двома державами. Дипломати обмінялися думками з актуальних питань міжнародного співробітництва, які становлять взаємний інтерес.