СОЦПОЛІТИКА

Кабінет Міністрів разом з  ветеранами Афганістану й Чорнобиля врегулює  наболілі питання   

Прем’єр-міністр Микола Азаров від імені уряду підписав меморандуми з представниками всеукраїнських громадських організацій афганців та чорнобильців щодо врегулювання питань соціального захисту цих категорій громадян. Документами передбачено створення постійно діючих Консультативних рад між урядом і громадськими організаціями для спільного визначення подальших дій з підвищення рівня соціального захисту.

Зокрема під час підписання меморандуму з афганцями Прем’єр-міністр запевнив, що соціальний захист ветеранів та учасників бойових дій — це, безперечно, свята справа для влади. «Для нас і для Президента соціальний захист ветеранів — це святе, і усі наші можливості ми завжди використовуватимемо для їхньої підтримки», — наголосив він. При цьому Микола Азаров нагадав, що першим рішенням уряду в березні 2010 року було збільшено вдвічі виплати ветеранам Великої Вітчизняної війни.

Афганці і чорнобильці відстояли заслужені пільги. Фото УКРІНФОРМу.

У свою чергу голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький зазначив, що афганці  реально побачили, як уряд налаштований на конструктивний діалог. «Ми ведемо з урядом конструктивний діалог, ми знайшли спільну мову», — уточнив він.

Водночас голова Всеукраїнської організації «Союз Чорнобиль-Україна» Юрій Андрєєв підкреслив, що з 2005 року діалог з боку влади було фактично припинено, і чорнобильців ігнорували. Проте нині уряд розпочав конструктивну роботу.

Прем’єр-міністр також підкреслив, що з перших днів роботи уряд приділяє надзвичайно велику увагу вирішенню соціальних питань, зокрема і проблем чорнобильців. «Навіть в умовах розрухи 2010 року  ми знайшли можливості відновити «заморожені» два роки до цього соціальні виплати і почали підвищення соціальних стандартів», — нагадав він, наголосивши, що надалі соціальні стандарти постійно підвищуватимуться відповідно до розвитку економіки.

Микола Азаров висловив сподівання, що новостворені постійно діючі Консультативні ради дадуть змогу напрацювати спільну позицію для підвищення рівня соціального захисту чорнобильців та афганців, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Для чого ми створюємо Консультативну раду? Для обговорення спільних позицій, для розв’язання проблем. Ви маєте бути певні, що двері уряду відчинені для ваших пропозицій», — наголосив Микола Азаров.