ЗВ’ЯЗКИ

Сьогодні у центрі Слобожанщини завершуються  Дні США

Не так багато часу минуло відтоді як радянська молодь понад усе прагнула  побачити Париж і побувати в США. Сьогодні, коли Україна продовжує відзначати двадцятиріччя  своєї Незалежності, для нас важливо отримати підтримку держав, які вже мають досвід розвитку демократії, в яких на першому місці  стоять права людини і громадянина, зазначив на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполучених Штатів Америки в Україні Джоном Теффтом голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, додавши, що  Харків молоде місто, оскільки в ньому живе і навчається багато студентів.

Саме на них  і був розрахований  «Ярмарок освіти», який відбувся вчора у  Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» і на якому були  присутні представники  міжнародних освітніх програм — академічного обміну ім. Фулбрайта, стипендій  ім. Маскі   і обміну школярів «FLEX».

Не залишили харків’яни поза увагою і фотовиставку «Мистецтво науки: космічна мозаїка телескопа Хаббл»  та  концерт латиноамериканського джазу у виконанні оркестру Віллі Мартінеза.

Однак, як слушно зауважив посол США,  відносини  з першою столицею  України не повинні обмежуватися двома-трьома днями,  а мають  стати довгостроковими.

— Мені було приємно спостерігати по телебаченню, як міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко і Держсекретар США Хіларі Клінтон підписали угоду про вивіз високозбагаченого урану з Харкова і будівництва тут нейтронної установки, — сказав Д. Теффт. — І не лише тому, що установка буде сучасною і вироблятиме ізотопи, які не потрібно купувати за кордоном, а й тому, що вчені наших країн спілкуватимуться. Перед нашою зустріччю я відвідав компанію «Глобал Лоджік», і мені було приємно спостерігати, як багато там працює молодих людей. Саме про таку роботу говорить наш президент Барак Обама — про розвиток робочих місць у виробництвах з наукоємкими технологіями. І в цьому напрямку нам  також потрібно працювати, — додав він.