РОБОЧА ПОЇЗДКА. За 2-3 роки Луганщину буде забезпечено цілодобовим і, головне, якісним водопостачанням. Таке переконання висловив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час робочої поїздки до Луганської області. Йдеться про розв’язання найгострішої проблеми регіону, де поки що вода подається за графіком до 17 населених пунктів. 

Для цього слід насамперед серйозно модернізувати очисні споруди області. Першим кроком у цьому напрямку стало відкриття фільтрувальної станції на майданчику насосної станції п’ятого підйому ВП «Алчевське управління ТОВ «Луганськвода». Звісно, Микола Азаров узяв участь у церемонії введення станції в експлуатацію.

Прем’єр також ознайомився з пілотним проектом демінералізації шахтних вод «Комплекс очисних споруд», який реалізується у містах Антрацит і Свердловськ Луганської області, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.     

Крім того, увагу було приділено й реформуванню медицини. Так, до 1 жовтня 2012 року буде завершено будівництво перинатального центру в пологовому відділені Луганської обласної клінічної лікарні. Будівництво ж його буде розпочато вже найближчим часом, про що Прем’єр-міністр домовився з головою Луганської облдержадміністрації.

Микола Азаров ознайомився з умовами праці в пологовому відділенні цієї лікарні, зокрема з роботою сімейних пологових залів та умовами перебування в них матерів і новонароджених.

Прем’єр-міністр привітав медиків з нагоди Дня медичного працівника та вручив сертифікат на нове медичне обладнання.