УВАГА

Турбота про дітей не повинна обмежуватися окремими датами й святами

Одразу по завершенні розширеного засідання уряду, яке відбулося в Міжнародний день захисту дітей, Прем'єр-міністр Микола Азаров відвідав Трипільську загальноосвітню школу-інтернат. Вітаючи вихованців із цим святом, Прем'єр зазначив, що про дітей треба піклуватися постійно, а не лише у спеціальні дні. Він також ознайомився з матеріально-технічною базою школи та вручив дітям подарунки.

"Чи є у нас можливість поліпшити життя і матеріально-побутові умови таких навчальних закладів? Звичайно, є. І щодо цього закладу ми ухвалимо низку рішень, аби зробити його набагато зручнішим, кращим та комфортнішим для дітей. І щодо інших шкіл-інтернатів всієї країни таку роботу буде проведено", -наголосив Микола Азаров, додавши, що Кабінет Міністрів розробляє ряд програм, мета яких - поліпшення життя дітей, котрі навчаються у школах-інтернатах.

За словами Миколи Азарова, до Трипільської школи-інтернату він приїхав, аби особисто дізнатися про проблеми, з якими стикаються учні: "Приклад однієї школи завжди буває досить наглядним, аби зрозуміти, що слід зробити для цілого ряду таких навчальних закладів".

Тому уряд першочергово фінансуватиме дитячі будинки та інтернати. "Насамперед ми виділятимемо ресурси туди, де у дітей не склалася повноцінна сім'я, щоб замінити це увагою держави. У першу чергу ми направлятимемо ресурси на фінансування дитячих будинків та шкіл-інтернатів - це наше завдання", - наголосив Микола Азаров.

Не обійшов він увагою і тему дитячого літнього відпочинку, на що з бюджету виділено чималі кошти, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. "Відпочинок розпочався організовано. Всі літні дитячі шкільні табори вчасно розпочали роботу", - повідомив Прем'єр.

Проблеми є лише у Маріуполі Донецької області, де через спалах холери закрито всі пляжі. Водночас головам усіх облдержадміністрацій та керівникам відповідних міністерств доручено перевіряти санітарно-епідеміологічний стан у місцях відпочинку дітей, аби він пройшов організовано і без збоїв.

Враховуючи результати останнього засідання уряду, журналісти цікавилися питаннями вакансій у складі Кабінету Міністрів. На брифінгу Микола Азаров повідомив, що протягом тижня Президенту буде представлено кандидатів на посаду звільнених віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ та його першого заступника. Уряд уже розглядає можливі кандидатури з урахуванням нових підходів і досвіду роботи у вирішенні складних питань.