ІНФРАСТРУКТУРА 

Напередодні Дня столиці Прем'єр відкрив автомобільний заїзд на новий міст через Дніпро

Відкриття автомобільного руху Дарницьким мостовим переходом з боку мосту ім. Патона відбулося усього через два місяці після початку робіт - у встановлені урядом строки. За такий короткий час було змонтовано 1789 тонн металоконструкцій, збудовано три опори, укладено 5053 квадратні метри асфальтного покриття, встановлено 381 метр перильного та 860 метрів бар'єрного огородження, а також перенесено міські комунікації. Всі роботи виконувалися таким чином, аби мінімізувати негативні наслідки для автолюбителів. Зокрема, на час робіт не було перекрито рух Столичним шосе.

Як зазначив Микола Азаров, завершення будівництва засвідчує, що влада навчилася не тільки ставити перед собою досяжні цілі, а й виконувати зобов'язання у встановлені строки. При цьому, як підкреслив глава уряду, рік тому це було "мертве" будівництво. Він також повідомив, що після добудови Дарницького та Подільського мостів розпочнеться реконструкція моста ім. Патона.

Прем'єр-міністр висловив від імені уряду щиру подяку за цю нелегку роботу всім причетним та вручив Почесні Грамоти Кабінету Міністрів керівництву Південно-Західної залізниці (замовник будівництва) і найкращим будівельникам.

Після урочистостей Микола Азаров провів короткий брифінг для журналістів, який стосувався газової теми. Зокрема він повідомив, що підписав лист на ім'я Прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна, в якому виклав усі аргументи та пропозиції української сторони щодо необхідності перегляду контрактів на постачання російського природного газу. За його словами, конкретне обговорення алгоритму перегляду домовленостей має відбутися 7 червня у Москві під час засідання українсько-російського Комітету з економічного співробітництва.

Глава уряду також повідомив, що до кінця літа буде розроблено низку проектів, які стосуватимуться реструктуризації та реорганізації НАК "Нафтогаз України". Зокрема вони будуть спрямовані на збільшення видобутку блакитного палива, розробку покладів сланцевого газу та будівництво заводу з переробки скрапленого. Актуальним, як зазначив Микола Азаров, залишається і питання модернізації вітчизняної газотранспортної системи.