ІННОВАЦІЇ

Перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв провів нараду, на якій розглянуто проект створення Інформаційно-аналітичного центру уряду України. 

За його допомогою можна проводити моніторинг основних соціально-економічних показників розвитку держави для прийняття ефективних управлінських рішень, розробляти макроекономічні, галузеві, регіональні моделі розвитку.

Основними джерелами інформації стануть статистичні дані та система космічного моніторингу, які будуть постачати інформацію до так званого Аналітичного центру.

Космічний моніторинг може ефективно використовуватися в сільському господарстві, охороні навколишнього середовища, надрокористуванні, лісовому, водному та нафтогазовому господарстві, для управління транспортною інфраструктурою, муніципальним господарством чи моніторингу надзвичайних ситуацій.

Так, наприклад, за допомогою космічного моніторингу у галузі сільського господарства можна з точністю 90% спрогнозувати врожайність, проконтролювати використання земель сільськогосподарського призначення, а також систематично спостерігати за станом грунтів. 

Подібна система інформаційного забезпечення потужно використовується в 32 країнах світу.

Андрій Клюєв доручив членам уряду детально опрацювати вимоги до такої системи по кожній із галузей, наявні пропозиції та подати на розгляд власні пропозиції щодо перспектив запровадження в Україні системи державного інформаційного забезпечення, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.