ПОЗИЦІЯ

Прем’єр закликав учасників фармацевтичного ринку виконати взяті на себе зобов’язання   

Під час спілкування з користувачами соціальної мережі Фейсбук глава уряду Микола Азаров нагадав, що 6 червня було підписано Меморандум порозуміння між Кабінетом Міністрів та суб’єктами господарювання, що здійснюють виробництво лікарських засобів, оптову та роздрібну торгівлю ними. «Мені дуже сподобалася зустріч і розмова з керівниками наших провідних фармацевтичних компаній. На ній було представлено 99% учасників ринку. Я підкреслюю, вони добровільно погодилися на зниження цін на свої ліки на 20%», — заявив Микола Азаров.

При цьому він зауважив, що тепер найголовнішим є виконання всіма своїх зобов’язань. «Важливо, щоб усі аптеки виконали це рішення, тому що виробник може знизити ціну, однак посередник і продавець можуть шляхом надбавок чи націнок зберегти ціну», — зазначив Прем’єр. За його словами, проводитимуться перевірки, і там, де буде виявлено недобросовісних посередників або продавців, реакція буде відповідною. «Але й самі виробники мають механізм впливу на розповсюджувачів своїх товарів. Тому сподіваюся, що ми домовленості будемо дотримуватися», — цитує слова  Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Також Прем’єр привітав українців з початком фінальної частини Євро-2012. Глава уряду додав, що у п’ятницю він побував на вулицях столиці, де переконався в бадьорому настрої киян та гостей. Микола Азаров також побажав збірній України перемоги в Чемпіонаті Європи з футболу і наголосив на тому, що вболіватиме за наших і намагатиметься побувати на всіх матчах за участю національної команди.

«Сподіваюся, що ви отримаєте задоволення від перегляду матчів Чемпіонату Європи з футболу. Закликаю всіх активно вболівати за нашу команду. Ми всі за неї дуже переживаємо і сподіваємося, що хлопці виправдають наші надії», — додав Микола Азаров.

Водночас він зауважив, що уряд не буде обмежуватися лише тими досягненнями, які Україна має завдяки проведенню Євро-2012. За його словами, наша держава розвиватиметься далі. Прем’єр зазначив, що завдяки Євро-2012 держава інвестувала в розвиток інфраструктури 40 млрд грн, що більше, ніж за всі попередні 20 років

За його словами, завдання уряду — не знижувати темп інвестування, займатися не тільки приймаючими містами, а й всією країною. Як приклад глава уряду навів плани на цьогорічні ремонти 700 км сільських доріг, що з’єднують села з районними центрами. Микола Азаров додав, що таке завдання з’явилося в планах Укравтодору вперше, і кількість запланованих на ремонт кілометрів доріг рік у рік лише зростатиме.

Однак в Україні так званих сільських доріг понад 150 тис. км. «Тому ті масштаби, про які ми з вами говоримо, мають бути найближчими роками збільшено, щонайменше, вдесятеро. Зараз пріоритет надається основним магістральним напрямкам. Але  з розвитком мережі магістральних доріг дедалі більше коштів спрямовуватиметься на дороги, які ми називаємо «сільськими». І йдеться не тільки про можливості місцевого бюджету. Йдеться про широку Програму дорожнього будівництва в країні, яке буде здійснюватися за рахунок коштів багатьох джерел», — запевнив Микола Азаров. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»