В УКРАЇНІ ЯК УДОМА.

Веселих музик з колективу «Shango-Шанго» об’єднала любов до нової батьківщини

Із самого початку наших мандрів звучали наспіви цих веселих музикантів. Барабани, що перед тим безмовно лежали, у їхніх руках озвалися голосним гуркотом і шаленим ритмом. Наступного дня, коли знайомі ритми зазвучали на фестивалі в селі Лопухів у Закарпатті, саме афроукраїнців нагородили найбільш гучними оплесками.

Батьківщиною керівника колективу  Акіма, як і його товаришів Роланда й Антуана, є Нігерія, рідна ж країна Крістофера — Конго, а от двох дівчат із їхнього колективу — Заїр. Етноколектив «Shango-Шанго», який усіх їх об’єднав, став першим в Україні, що узявся виконувати мелодії Африки. Він є «батьком» кількох інших гуртів, найбільш відомий із яких — «Чорнобривці».

Менеджер і соліст колективу Акім, приїхавши до України десять років тому, запропонував кільком африканським студентам донецьких вишів виступати з концертами. Нині вони об’їздили майже всю Україну, і не для заробітку, а для задоволення. Спілкуються французькою, англійською, українською чи російською. Кожен з них має вищу освіту, заробляє власним бізнесом.

Гурт «Shango-Шанго» побував у всіх регіонах України. Його учасників шанують і люблять не лише як музикантів, а як друзів, бізнес-партнерів. В Україні африканську спеку їм завжди замінювало тепло наших сердець.