КОНТРАКТ

"Запоріжтрансформатор" виборов тендер на поставку спеціалізованого обладнання для Екібастузької ГРЕС, що у Казахстані, в низки китайських виробників, повідомляє прес-служба підприємства. За умовами контракту запоріжці виготовлять та поставлять замовнику вже влітку поточного року автотрансформатор потужністю 267 МВА та трансформатор потужністю 630 МВА.

Нинішній контракт - не перший в історії розвитку бізнес-відносин "ЗТР" із казахськими партнерами. Раніше, у червні минулого року, був укладений аналогічний договір, в рамках якого запоріжці вже виготовили трансформатор для третього енергоблока станції. Його відвантаження відбудеться найближчим часом.

Також підприємство вже отримало замовлення на поставку подібного обладнання у Казахстан і для АТ "Арселор Міттал Тимертау". Відвантаження трансформатора потужністю 16 МВА за умовами контракту відбудеться вже у березні.

За словами начальника бюро з продажу до Казахстану і Середньої Азії "ЗТР" Євгена Бурмакова, запоріжці вже давно плідно співпрацюють із казахами, зокрема за останні 10 років для "Арселор Міттал Тимертау" вони виготовили 16 різноманітних трансформаторів, які сьогодні забезпечують надійну роботу металургійного комплексу безпосередньо у Тимертау та шахт вугільного департаменту у Караганді. Також уже за перший місяць поточного року "ЗТР" поставив туди два трансформатори потужністю 63 МВА та веде перемовини про виготовлення ще двох аналогічних.

До речі, "Запоріжтрансформатор" успішно співпрацює із партнерами у 84 країнах світу. Масляні трансформатори, електричні реактори та інше спеціалізоване електротехнічне обладнання, що сьогодні виготовляє підприємство, мають неабиякий попит на світовому ринку. Тож портфель замовлень у запорізького підприємства не порожній.