ІНІЦІАТИВА

Тригодинна відеоконференція "Модернізація освіти для сталого розвитку" вперше одночасно відбулася в прямому телеефірі, в Інтернеті та в усіх обласних студіях "Укртелекому", де зібралися освітяни й експерти. Учасники обговорили найбільш актуальні проблеми: підтримку освіти на державному та регіональному рівнях, впровадження освітніх новацій для підвищення конкурентоспроможності випускників, застосування ідей сталого розвитку в неперервній і неформальній освіті, всебічний розвиток людини в контексті формування еколого-економічного мислення.

- Від конкурентоспроможного випускника школи та вишу ми повинні йти до конкурентоспроможної економіки, - відзначає заступник міністра освіти України Віктор Івченко в київській студії. - Часу маємо небагато, і лише прискорена модернізація освіти допоможе нам не скотитися на узбіччя цивілізації. Адже наші діти щодня проводять подібні відеоконференції в міні-форматі зі своїми однолітками.

Ідея спілкування в новому форматі належить заступнику голови Рівненської облдержадміністрації Олексію Губанову. "Це виклик часу, - зауважує він. - Інтерактивне обговорення теми в Інтернеті засвідчило, що експеримент удався: адже до конференції в он-лайн режимі долучилися представники сільських та міських шкіл зі всієї України. Приємно, що таким чином вони ще й зекономили час та кошти на відрядження. А ще завдяки супутниковому зв'язку учасником наших дебатів став Герой України, ректор Національного університету "Острозька академія" Ігор Пасічник, який нині перебуває в Канаді".

Відтепер постійним комунікативним майданчиком для освітян стане новий Інтернет-портал http://www.nova.rv.ua.