ФОРУМ

 У Давосі світові лідери обговорюють напрямки гарантування енергетичної безпеки

«Глобальні трансформації: формування нових моделей». Під таким гаслом проходить цьогорічний Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі. У його роботі бере участь і Президент Віктор Янукович. Лейтмотивом робочого візиту стане енергетична проблематика — ключовий аспект національної безпеки та економічного розвитку України в нинішніх умовах.

У цьому контексті ЄБРР є важливим партнером України в реалізації стратегічних інвестиційних проектів. Таку думку Віктор Янукович висловив під час зустрічі з Президентом цієї організації Томасом Міровим, оцінивши як блискучу співпрацю нашої держави та Банку в реалізації низки проектів в Україні. Одним із найважливіших він назвав проект із будівництва об’єкта «Укриття» на Чорнобильській АЕС, фактично спрямований на зміцнення безпеки всієї Східної Європи. «Я хочу особисто вам подякувати за цю співпрацю», — сказав Віктор Янукович.

Глава держави також звернув увагу на успішну реалізацію Україною та ЄБРР проектів, пов’язаних із розбудовою інфраструктури, спорудженням енергетичних об’єктів, — йдеться про сфери атомної та гідроенергетики, будівництво ліній електропередач. «Це ті проекти, які в цілому створюють умови для розвитку економіки України», — підкреслив він.

Україна вдячна ЄБРР за інвестиційні проекти. Фото Михайла МАРКІВА

При цьому Віктор Янукович подякував Томасу Мірову за його особистий внесок у розвиток відносин України з ЄБРР, постійний інтерес до нашої країни та можливість обговорити стан і перспективи подальшого співробітництва, повідомляє прес-служба глави держави.

Учора Віктор Янукович зустрівся і з Президентом Польщі Броніславом Коморовським. У програмі перебування Віктора Януковича у Швейцарії — зустріч з азербайджанським колегою Ільхамом Алієвим і засновником Всесвітнього економічного форуму Клаусом Швабом.

Крім того, заплановано виступ Президента на сесії Енергетичного саміту «Енергетика задля економічного зростання», в рамках цього ж заходу він візьме участь в інтерактивній дискусії на тему: «Нова енергетична архітектура: можливе та ефективне перетворення», де розглядатиметься широкий спектр питань сучасної світової енергетичної архітектури, зокрема напрямки гарантування енергетичної безпеки Європи, забезпечення надійного та конкурентоспроможного постачання енергоносіїв, актуальні питання енергетичної безпеки України, геополітичні аспекти енергетичної політики, а також розвиток альтернативної енергетики.

Віктор Янукович також виступить у Давосі на Восьмій українській ланч-конференції «Шляхи майбутнього розвитку».

Докладніше про перебування глави держави у Давосі ми розповімо у наступному номері газети.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»