МОНІТОРИНГ

Уряд зацікавлений у проведенні вільної, демократичної й прозорої виборчої кампанії до місцевих органів влади. Таку заяву зробив Прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі зі співдоповідачем моніторингового комітету ПАРЄ Майліс Репс.

 Уряд не бере участі в кампанії, лише забезпечує її фінансування і технічний бік. Проте Микола Азаров як голова Партії регіонів запросив спостерігачів від усіх міжнародних організацій, зокрема й від Парламентської Асамблеї Ради Європи, оцінити об'єктивність проведення виборчої кампанії до місцевих органів влади: "Щойно перегони розпочалися, ми запросили абсолютно всіх спостерігачів приїхати на наші вибори, бо зацікавлені в їх прозорості і чесності", - підкреслив Прем'єр-міністр.
 Спостерігачі повинні об'єктивно висвітлювали перебіг виборчої кампанії. Всі їхні зауваження та пропозиції буде враховано українською стороною. Оцінка, заснована на "свіжому погляді", дасть змогу вдосконалити демократичні процедури.
 Майліс Репс підкреслила, що наступним етапом співпраці між Україною і ПАРЄ стане підготовка повної доповіді про ситуацію в Україні для якнайшвидшого зняття моніторингу ПАРЄ з нашої країни. При цьому слід змінити не лише закони та Конституцію. Йдеться про складніші процеси - зміну ментальності людей. А судова влада і прокуратура повинні почати працювати зовсім по-іншому, ніж вони звикли", - передає позицію експерта департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабміну.