СОЦМЕРЕЖІ

Не зраджуючи традиції, Прем’єр-міністр Микола Азаров  вихідними вкотре поспілкувався з користувачами  «Фейсбука»

Громадяни цікавились питаннями розвитку бізнесу, інвестицій, економіки, програмами розподілу кредитних коштів, діяльності митниці, комунікації урядовців з громадськістю тощо.

Так, відповідаючи на запитання про можливості здійснення  моніторингу громадянським суспільством за розподілом кредитних коштів, Микола Азаров наголосив: усі урядові програми, реалізація яких здійснюється із залученням кредитних коштів, доступні для всіх бажаючих і розміщені на офіційних сайтах органів виконавчої влади. «Ви можете з ними ознайомитися і моніторити виконання цих програм», — зауважив він, повідомивши, що цього року уряд ухвалив кілька стратегічних програм, зокрема інвестиційну, спрямовану    на модернізацію та енергозбереження, а також імпортозаміщення.

Що стосується залучення коштів МВФ, то у відповідь Микола Азаров наголосив на необхідності залучення вигідних кредитів на пільгових умовах з низькою відсотковою ставкою у зв’язку з погашенням великих державних боргів, утворених у 2008–2009 роках. При цьому Микола Азаров підкреслив, що уряд працює над розвитком економіки, оскільки «тільки  розвиток економіки дозволить зробити країну не залежною від будь-яких кредитів».

Крім того, Микола Азаров наголосив, що уряд займається створенням сприятливого інвестиційного клімату в країні, для чого «потрібно створити систему, за якої буде захищено права власності, кожен захищатиме у незалежному суді свої права і можливості».

Микола Азаров висловив сподівання на підписання угоди про зону вільної торгівлі СНД під час саміту глав урядів країн — учасниць Співдружності Незалежних Держав, який має відбутися 18 жовтня цього року. «Вітаючи Володимира Володимировича Путіна з днем народження, я говорив з ним про те, що на цій зустрічі ми повинні значно просунутися вперед. Сподіватимемося, що підписання договору відбудеться, хоча є заперечення кількох держав. Але ще є час», — уточнив Прем’єр.

У «Фейсбуці» Микола Азаров давно став своїм. Фото Олега МАРКЕВИЧА

Під час розмови вкотре прозвучало питання важливості прямої комунікації урядовців з громадянами, на що Микола Азаров зауважив: якщо такий діалог буде ефективним, то він пошириться і на інших урядовців.

Загалом у годині спілкування з Прем’єр-міністром взяло участь понад 800 користувачів соцмережі, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. А особиста сторінка Миколи Азарова у «Фейсбуці» — серед лідерів і сьогодні налічує 5 067 друзів.