МЕТА

Україна зацікавлена у приході на внутрішній ринок європейських компаній,
озброєних високими технологіям
и

 

Системні перетворення в усіх сферах життя обов’язково стануть запорукою приходу європейського фінансового капіталу в Україну. Про це заявив Посол Іспанії в Україні Хосе Родрігес Мояно під час зустрічі із Прем’єр-міністром Миколою Азаровим групи сенаторів парламенту Іспанії, які представляють Народну партію і Соціалістичну партію.

«Іспанія надзвичайно позитивно ставиться до реформ, які відбуваються в Україні. Ми розуміємо, що після їх реалізації буде прекрасна перспектива, і європейський фінансовий капітал зможе нарешті зайти до України», —уточнив дипломат.

У свою чергу Микола Азаров підкреслив, що Україна зацікавлена у виході на свій ринок європейських компаній, передусім тих, які мають на озброєнні високі технології. І готова їх підтримувати.

Він також повідомив співрозмовникам приємну не тільки для нашої країни новину: Україна і Росія домовилися розпочати переговори про перегляд газових контрактів 2009 року: «Після довгих переговорів нарешті досягнуто домовленість із Російською Федерацією про перегляд газових контрактів на постачання і транзит газу».

Російська сторона погодилася з українською пропозицією створити тристоронній газотранспортний консорціум Україна—Росія—Європейський Союз, який дасть змогу підвищити надійність транспортування енергоносіїв до Європи, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Іспанський парламентарій Луїс Фрага у свою чергу підкреслив, що створення тристороннього консорціуму дасть змогу зокрема іспанським компаніям активно долучитися до модернізації української газотранспортної системи.

Не може не втішати й те, що під час останнього раунду переговорів із Європейською комісією прийнято рішення про збільшення зернових експортних квот з 20 тис. тонн до 2 млн тонн під час укладання угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС.

«Мені надзвичайно приємно, що під час останнього раунду переговорів Європейська комісія запропонувала компромісну позицію про експорт близько 2 мільйонів тонн зернових», — конкретизував свою позицію Микола Азаров. Водночас глава уряду підкреслив, що експортний потенціал України, скажімо, цього року становить майже 20 млн тонн зернових.