СПІВПРАЦЯ

Робочі сесії  парламентського клубу «Україна — Європейський Союз» пройшли у Криму. У роботі першої сесії взяли  участь представники  Європарламенту, депутати ВР України, представники Ради міністрів та ВР Криму, політологи та бізнесмени. Звертаючись до учасників форуму, заступник голови ради міністрів Криму Катерина Юрченко повідомила, що місце для нього обрано невипадково, оскільки, за задумом Президента України Віктора Януковича та влади автономії, саме Крим має  стати місцем розвитку двосторонніх відносин. Тим більше, що  Крим посідає провідні позиції в економічному та інвестиційному рості серед інших регіонів держави. Про це свідчить і оцінка  ЄС, експерти якого тричі за цей рік підвищували рейтинг  автономії.

Наразі діють понад  20 спільних проектів. За інформацією Головного управління інформаційної політики Ради міністрів АРК,  завдяки підтримці ЄС у Криму працює Представництво ПРООН, створене і успішно працює Агентство регіонального розвитку автономії, діє мережа дозвільних центрів. Створення єдиного інвестиційного вікна і розробка інтерактивної інвестиційної карти Криму дали  можливість налагодити ефективну співпрацю влади і бізнесу. «У нас є величезне бажання бачити в автономії представництва європейських інституцій і консульські установи країн ЄС», — зазначила Катерина Юрченко.

У свою чергу, Голова ВР Криму Володимир Константинов зауважив, що для Криму вкрай важливе  вирішення питання щодо безвізового режиму з країнами Євросоюзу. Адже це дасть змогу збільшити кількість іноземних туристів,  а наші громадяни зможуть комфортніше вести свій бізнес і подорожувати Європою.

Посадовець висловив сподівання, що в Ялті буде збудований європейський політичний центр, і зазначив, що  з проханням виділити кошти на співфінансування проекту місцева влада звернеться до Європарламенту.