ЕКОНОМІКА

Прем’єр-міністр Микола Азаров узяв участь у відкритті фіналу чемпіонату світу Global Management Challenge-2012

Відкриваючи чемпіонат зі стратегічного менеджменту,  який проходить під патронатом Кабінету Міністрів, глава уряду зачитав привітання Президента Віктора Януковича, де, зокрема, наголошено на важливості проведення міжнародного фіналу чемпіонату світу саме в Україні, що дає змогу розкрити нові управлінські таланти молоді.

У привітанні глава держави висловив упевненість, що зусилля та ініціатива провідних вітчизняних та зарубіжних менеджерів і надалі сприятимуть підвищенню конкурентоспроможності національної економіки, розвитку міжнародного співробітництва, зміцненню іміджу України у світі.

Від себе особисто Прем’єр-міністр висловив підтримку та привітав проведення такого заходу. Він наголосив на важливості того, що наша молодь освоює нові види управління, додавши: Україні потрібні таланти і вміння успішної молоді, оскільки ті зміни, що відбуваються в економіці, потребують нестандартних рішень.

За економіку тримайте кулаки!. Фото з сайту visualphoto.com

За словами Миколи Азарова, підтвердженням цього є нещодавні події, пов’язані із світовою фінансовою кризою, під час яких конкретні компанії та країни продемонстрували успішні приклади виходу з глобальної кризи: «Цей досвід потребує вивчення хоча б для того, щоб не повторювати помилок, які ми бачили».

Також Прем’єр-міністр поспілкувався з командою України, яка представлена молодими менеджерами та студентами Сімферопольського відділення Київського національного економічного університету. Слід зазначити, що українські студенти щорічно беруть участь у міжнародних програмах з розвитку управлінських талантів. Зокрема наша команда минулого року посіла 7-ме місце у фіналі Global Management Challenge, який відбувся у Макао (Китай), а в змаганні 2010 року, яке проходило в російському Ханти-Мансійську, українці перемогли.

У київському фіналі, крім України, беруть участь команди з Анголи, Австралії, Білорусі, Бразилії, Німеччини, Чехії, Данії, Естонії, Франції, Китаю, Росії, Індії, Італії, Латвії, Мексики, Польщі, Сингапуру, Словаччини, Сполучених Штатів Америки, Португалії тощо — всього 28 країн, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Змагання Global Management Challenge засновано в Португалії 1980 року. Україна — перша з країн СНД, яка отримала право на участь у цих змаганнях. Впродовж 2006 — 2012 років у чемпіонатах взяли учать понад 6 тис. менеджерів із 450 українських компаній.

Global Management Challenge — це міжнародна програма з виявлення та розвитку управлінських талантів. Її місія — практична підготовка менеджерів до конкуренції на глобальних ринках. Основою змагання є комп’ютерна бізнес-симуляція зі стратегічного менеджменту, яка відображає фінансову модель діяльності компанії — виробника міжнародного масштабу.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»