ПЕРЕГОВОРИ

Президент Віктор Янукович та принц Бельгії Філіп згадували часи індустріалізації

 

Глава держави відзначив важливість Економічної місії, з якою принц прибув в Україну: "Ми розглядаємо Вашу місію як вияв зацікавленості до України, яку з Бельгією поєднують глибокі історичні корені". Він наголосив на тому, що Україну та Бельгію пов'язують давні зв'язки, зокрема, наприкінці XVІІІ століття Одеса споруджувалася за проектом військового інженера з Антверпена Франца де Волана.

Віктор Янукович зазначив, що в нашій державі високо цінують внесок бельгійських підприємців під час індустріалізації східних регіонів України у ХІХ - на початку ХХ сторіччя, коли бельгійські акціонери заснували низку металургійних заводів. На одному з таких підприємств працювали його прадіди, повідомляє прес-служба Президента.

Нині Україна та Бельгія мають творити вже новітню історію і розбудовувати свої відносини на добрих історичних традиціях. "Це - наш обов'язок. Тому дуже добре, що Ви приїхали в Україну", - наголосив Віктор Янукович.

Зі свого боку принц Філіп подякував українській стороні за високий рівень організації прийому очолюваної ним делегації бельгійських підприємців. Він також передав главі держави фотографії, які ілюструють "славне минуле" з часів появи бельгійського підприємництва на території України.

Як ми вже повідомляли, у складі Економічної місії до України прибуло близько 160 бізнесменів з Бельгії, які представляють 109 компаній з усіх основних секторів економіки: енергетика, інфраструктура, логістика, фармацевтика, агросектор тощо.