ЗЕМЛЯЦТВО

Вихідці з Івано-Франківщини не забувають батьківщину

Одинадцятий рік у столиці діє громадська організація "Земляцтво іванофранківців у Києві". Вона об'єднує людей різних професій і вподобань, політичних і релігійних поглядів, залюблених у рідний край - Прикарпаття, які, живучи в столиці, не тільки не забувають свою батьківщину, а й гідно представляють її традиції і звичаї киянам.

Тож нещодавно ми гречно запросили всіх охочих відвідати мистецьке дійство "Писанкова Коломийщина". Знаємо, що всі в Україні чули про цей казковий край, тож мали рідкісну нагоду пізнати її прадавню та сучасну культуру, почути справжні коломийки, гуцульські мелодії, побачити опришківські танці, придбати сувеніри і книжки та ще й поспілкуватися між собою. А відразу на вході гостей вітав народний аматорський ансамбль троїстих музик "Серпанок" клубу села Молодятин.

Щоразу земляцтво презентує окремий район Івано-Франківщини. "Земляцькою родзинкою" також стало проведення в Українському домі свята карпатського вбрання. А наш почин про толоку на території Національного музею архітектури і побуту в Пироговому торік підтримали представники Асоціації земляцтв України.

ДOВІДКА "УК"

Головним завданням громадської організації "Земляцтво іванофранківців у Києві" є сприяння популяризації досягнень Івано-Франківщини в різних галузях суспільного, економічного та духовно-культурного життя, ознайомлення громадськості столиці з історією та культурою Івано-Франківщини, її науковим та господарським потенціалом. Членами земляцтва можуть бути особи, пов'язані з Івано-Франківщиною як за походженням, так і за місцем народження чи тривалого проживання.