РОБОТА

Працевлаштування у міністерствах кращих випускників вишів буде продовжено

Не таємниця, що нині випускникам досить важко працевлаштуватися, адже роботодавців часто-густо цікавить досвід роботи, а не професійні якості молодих спеціалістів. Така ситуація не тільки у приватному, а й у державному секторі. Однак уряд робить перші кроки, аби випускники вишів, які добре зарекомендували себе у навчальному процесі, змогли отримати гідну роботу в міністерствах і відомствах.

Таким собі «передовиком» у цьому процесі стало Міністерство економічного розвитку і торгівлі: вчора перший віце-прем’єр-міністр — очільник відомства Андрій Клюєв вручив посвідчення працівника міністерства відмінникам навчання, кращим випускникам вищих навчальних закладів 2011 року, яких було призначено в Мінекономрозвитку.

«Посвідчення ви отримуєте у залі засідання Кабінету Міністрів. Якби я був на вашому місці, то дуже хвилювався б. Я вас вітаю насамперед із тим, що ви працюватимете у нас в Мінекономрозвитку і торгівлі. Ви пройшли відбірний конкурс, і ми вас беремо на роботу. Сподіваюся, що ви зробите в нашому міністерстві, а можливо і в Кабінеті Міністрів, успішну кар’єру», — зазначив Андрій Клюєв, звертаючись до нових колег. 

Він наголосив на тому, що прагнення молодих людей гарно працювати та досягати успіху слід не лише вітати, а  й стимулювати: «Тому я хотів би, щоб ви завжди досягали поставленої мети та завдань, сумлінно працювали, і у вас було гарне та ефективне зростання. Ваші знання і праця мають приносити користь нашій державі. А я, у свою чергу, всіх вас буду підтримувати».

Перший віце-прем’єр зауважив, що не тільки він, а й керівництво нашої держави вважає, що за молоддю — майбутнє. За його словами, влада нині приділяє серйозну увагу підготовці молодих кадрів, адже є дефіцит у молодих та енергійних людях. Урядовець зазначив, що тенденцію із залучення до роботи кращих випускників вишів буде не тільки продовжено, а й поглиблено. Це стосуватиметься як міністерств, так і апарату Кабміну.    

Після вручення посвідчень працівника міністерства 15 молодим фахівцям його керівник представив своїх заступників: «Зі мною і з цими людьми ви працюватимете. Вважаю, що ви швидко адаптуєтеся і почнете почуватися хорошими спеціалістами. Ви маєте добре працювати і досягати кар’єрного зростання. А ми тоді вже зможемо спокійно йти на пенсію. Хотів би побажати вам удачі, здров’я, вміння і терпіння», — резюмував під щирі оплески новоспечених колег Андрій Клюєв.