ІННOВAЦІЇ

Центр високих технологій спростить чимало бюрократичних процедур і навіть боротиметься із транспортними заторами

У Центрі, створеному на базі Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій у Києві, побував Прем'єр-міністр Микола Азаров. Глава уряду ознайомився із сучасним обладнанням та технологічними рішеннями, які використовуватимуться у кількох масштабних проектах: "Електронне урядування", "Єдине вікно", система обліку комунальних платежів, "Електронний університет", повідомляє департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

За допомогою системи дистанційного навчання, що є складовою програми "Електронний університет", можна роз'яснювати платникам податків норми Податкового кодексу. У цьому зв'язку Микола Азаров поставив завдання Центру разом з Податковою адміністрацією протягом місяця запустити спеціальний проект дистанційного навчання щодо застосування норм Податкового кодексу за допомогою проведення відеоконференцій, лекцій, "круглих столів". Це дає змогу робити програмна платформа "Електронного університету". Микола Азаров також повідомив, що проект "Єдине вікно" буде повністю завершений і запущений до кінця цього року.

Відповідаючи на запитання, чи можливе застосування інноваційних технологій у транспортній сфері, зокрема, забезпеченні безпеки дорожнього руху до Євро-2012, Прем'єр заявив, що уряд підтримує такі рішення, хоча вони і є досить затратними. За словами Миколи Азарова, він доручив зменшити транспортні затори на вулицях Києва хоча б на 20% та зробити безперешкодним рух громадського транспорту до Євро-2012.

По завершенні огляду Центру Микола Азаров провів брифінг для представників ЗМІ.

На ньому він спростував інформацію лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко про незабезпечену емісію гривні. "Абсолютно ніякої емісії ні Нацбанк, ні, зрозуміло, уряд, якому такі функції взагалі не належать, не робили", - сказав урядовець. Він додав, що про це свідчать монетарні показники, курс національної валюти та оцінки експертів. За його словами, інформація про фінансово-економічну ситуацію в країні є абсолютно відкритою. "Робити такі заяви - це навмисний крок до політики дестабілізації ситуації, зриву валютного курсу та створення труднощів для своєї країни", - наголосив Микола Азаров.