"100-річчю школи — 100 «Київських» тортів"

Олександр ВЕРТІЛЬ
28 жовтня 2014

Велелюдними стали урочистості з нагоди 100-річчя заснування Жовтневої спеціалізованої школи Білопільського району на Сумщині — до рідних стін завітали кілька сотень колишніх учнів з усієї України та країн СНД, представники влади, підприємств і організацій, з якими тісно співпрацює навчальний заклад.

Заснована в рік початку Першої світової війни як земська, місцева школа пройшла славетний шлях. Протягом століття тут здобули освіту тисячі селянських дітей, які не загубилися в дорослому житті.  І нині навчальний заклад серед лідерів освіти на Сумщині і країни. Саме тут знаходять прописку всі педагогічні новації, які згодом стають набутком інших шкіл, а кілька років тому на її базі створено освітній округ.

Нині тут здобувають середню освіту майже 500 школярів, яких навчають 49 педагогів. До слова, саме в Жовтневому успішно трудяться вчительські династії і подружжя. Так, Володимир Щербина директорує тут 29-й рік, а його дружина Валентина стільки ж часу викладає українську мову та літературу.

Далеко за межами Сумщини відомі спортивні здобутки вихованців школи, зокрема біатлоністів. Зокрема на ювілейні урочистості надіслали вітальну телеграму нині уславлені спортсмени Андрій Дериземля та Руслан Лисенко, а також передали в подарунок 100 «Київських» тортів, які прикрасили святковий стіл.

Того ж дня відбулася зустріч випускників 1964 року. Рівно через півстоліття після останнього дзвоника сюди завітали 17 колишніх учнів.

Як наголосив Володимир Щербина, для сьогоднішнього колективу вчителів та учнів зустріч з вихованцями минулих років — найдорожче свято. Адже такі заходи виставляють об’єктивну оцінку спільній роботі.

 Побував на ювілеї і автор цих нотаток — і не тільки в якості власкора «УК», а й як випускник 1975 року. Справедливо підмічено: жодні почуття не порівняти з тими, які викликає повернення в дитинство та юність. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua