"11 пістолетів намагався ввезти українець з Польщі"

27 березня 2013

ПОДІЇ. В середу, 27 березня прикордонники затримали жителя Чернівецької області при спробі перевезти 11 пістолетів у власному автомобілі «Фольксваген Кадді» через україно-польський кордон, передає ТСН з посиланням на Українські новини.

За даними Держприкордонслужби, громадянин повертався додому через пункт пропуску Краковець (Львівська область) і вибрав при проходженні контролю смугу руху «зелений коридор», демонструючи відсутність заборонених до перевезення предметів.

«Однак під час контролю в інспектора прикордонної служби виникли певні сумніви щодо «щирості» нашого співвітчизника. Саме тому прикордонники ініціювали поглиблений огляд автомобіля, до якого було притягнуто оглядову групу Мостицького прикордонного загону, що працює в пункті пропуску, і співробітників митниці», – йдеться в повідомленні.

Під час перевірки на автомобіль відразу ж відреагував службовий собака. В авто знайшли 2 схованки в нижніх частинах задніх пасажирських сидінь.

У схованках чоловік віз 11 пістолетів марок «Wаlter P 22», «Ballester-molina», «Glok 19», «Glok 17», «HKP 30», «USP», а також 20 обойм для пістолетів різного типу, дерев'яну кобуру до пістолета «Маузер», пластмасові шомполи, футляри для зберігання пістолетів.

Пістолети вилучено, буде проведена їхня експертиза. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua