"120 фігур-силуетів символізують постраждалих від торгівлі людьми"

Світлана ІСАЧЕНКО
17 сiчня 2015

На площі Міцкевича в Івано-Франківську завжди людно. Але цими днями перехожі не просто поспішають нею у справах чи відпочивають на лавицях. Багато хто зупиняється біля виставлених обабіч пішохідних доріжок пластикових силуетів жінок, чоловіків, дітей, уважно вчитуючись у тексти, які на них розміщені. І тоді обличчя у перехожих стають не на жарт стривоженими і засмученими, а дехто мимоволі стискає кулаки. Адже йдеться про таке ганебне явище, як торгівля людьми, зокрема дітьми.

Реальні історії про торгівлю нашими співвітчизниками жителі Івано-Франківська читають з увагою і співчуттям. Фото Миколи МАЦЮКА

Фігур-силуетів рівно 120 (їх, до речі, виготовив один із постраждалих). Вони символізують понад 120 тисяч українців, які з 1991 року, за оцінкою Міжнародної організації з міграції, постраждали від торгівлі людьми. На фігури нанесено справжні історії жертв сучасного рабства. У такий незвичний спосіб організатори акції вирішили привернути увагу широкої громадськості  до цієї болючої суспільної проблеми, навести конкретні промовисті факти, почасти жахливі.

Відбувся захід просто неба за підтримки обласного представництва  МОМ, благодійного фонду «Карітас» Івано-Франківської УГКЦ та департаменту соціальної політики місцевої облдержадміністрації. 

— Ми всі маємо зрозуміти,  що кожна людина, яка стала жертвою торгівлі людьми, потребує уваги, співчуття, підтримки та розуміння, — зазначає виконувач обов’язків директора департаменту Ярослава Ульванська.  — На превеликий жаль, дуже часто ці люди залишаються невидимими, наодинці зі своїми проблемами і болем. Часто в суспільстві до них упереджене ставлення. Наша акція покликана дати змогу жителям та гостям Івано-Франківська, ознайомившись із реальними ситуаціями постраждалих осіб різного віку, статі, походження і рівня освіти, зробити з цих невигаданих історій висновки і озирнутися довкола, можливо, хтось зовсім поруч потребує нашого доброго слова і добрих вчинків. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua