"14 червня відбудеться круглий стіл «Від Євро 2012 до Євробаскету 2015 та Зимової Олімпіади 2022»"

10 червня 2013

ПРЕС-АНОНС. 14 червня у рамках Першого міжнародного бізнес-форуму «ABC: Ukraine & Partners» під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула відбудеться круглий стіл «Від Євро 2012 до Євробаскету 2015 та Зимової Олімпіади 2022».

У заході також візьмуть участь Міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, Генеральний директор заявочного комітету Зальцбург 2014 Гернот Ляйтнер та інші.

Учасники круглого столу обговорять актуальні питання, пов'язані з підготовкою України до проведення чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році та подачі заявки на проведення Зимових Олімпійських Ігор 2022 року.

Під час круглого столу заплановані доповіді «Євро-2012: економічні, соціальні, іміджеві підсумки для України», «Євробаскет-2015: пріоритет – ефективність»,  «Зимова олімпіада-2022»,  «Зимові олімпійські ігри – можливості та виклики для розвитку та перетворень в країні», виступи українських та іноземних учасників круглого столу.

Засідання круглого столу відбудеться 14 червня (12.00 - 13.30), в Залі Чемпіонів НСК “Олімпійський” (вул. Велика Васильківська, 55).

Акредитація ЗМІ на сайті форуму (http://ukraine-partners.org/?page_id=370&lang=ru)  до 18:00 11 червня.

Довідка. Форум «ABC: Ukraine & Partners» за участю Прем'єр-Міністра України, керівників урядів, міжнародних економічних організацій, міністрів держав – партнерів України, топ-менеджерів провідних інвестиційних, фінансово-банківських та бізнес-структур, керівників торговельно-промислових палат та асоціацій проводиться вперше та має стати щорічним. Форум складається з низки панельних дискусій, презентацій, круглих столів, пленарних засідань та культурно-мистецької програми. Його мета – поліпшення інвестиційного клімату та іміджу України, створення постійно діючої платформи для діалогу влади з бізнесом та інвесторами,  залучення інвестицій у провідні сфери та галузі економіки.

Євробаскет входить до п'ятірки найбільших спортивних змагань світу. Україна готується прийняти до одного мільйона вболівальників з 24 країн Європи, які протягом 20 днів відвідають 90 матчів у шести приймаючих містах. Підготовка до чемпіонату включає в себе будівництво шести нових баскетбольних арен у Києві, Львові, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі та Харкові, будівництво та реконструкцію палаців спорту в Києві та Дніпропетровську, тренувальних баз і комплексів у приймаючих містах, а також у Криму та Карпатах, нових злітно-посадкових смуг і терміналів аеропортів Одеси та Дніпропетровська.

Зимові Олімпійські Ігри – найбільш масштабні  міжнародні змагання з зимових видів спорту, що проводяться один раз на 4 роки з 1924 року під егідою Міжнародного олімпійського комітету. Після основних змагань проводяться паралімпійські ігри для людей з особливими потребами. Зимова Олімпіада – це 17 чемпіонатів світу протягом 16 днів з 15 видів спорту, до 1 мільйона учасників, гостей і туристів, більше 3 мільярдів телеглядачів.  Україна боротиметься за право проведення зимових олімпійських ігор 2022 року. Рішення щодо заявки України  буде прийнято через рік, влітку 2014 року. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua