"4 600 відділень Укрпошти надають громадянам спрощений доступ до адміністративних послуг"

19 липня 2013

СТАТИСТИКА. «Уряд створює умови для надання громадянам спрощеного доступу до адміністративних послуг. Зокрема, для цього реалізується проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Якщо на 1 січня 2013 року такі послуги надавало 11 відділень зв’язку, то на сьогодні їх вже 4 600 в усіх 27 регіонах», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на Всеукраїнській селекторній нараді.

Він зазначив, що згідно з Національним планом дій до кінця 2013 року всі понад 13 тисяч відділень Укрпошти мають надавати такі послуги.

Завдяки проекту люди мають можливість прямо у відділеннях поштового зв’язку швидко та якісно отримати допомогу в оформленні запитів та звернень для одержання субсидії, оформлення пенсії, реєстрації фізичної особи-підприємця чи встановлення пільгового статусу учасника або інваліда війни.

«Найкращі результати з реалізації проекту показують Дніпропетровська, Львівська, Хмельницька, Одеська, Сумська, Волинська, Чернівецька, Вінницька, Київська, Рівненська та Полтавська області, які мають найбільшу кількість звернень громадян», - сказав Олександр Вілкул.

Також він звернув увагу керівників Черкаської, Чернігівської областей, міста Київ та керівників відповідних дирекцій Укрпошти на необхідність активізувати роботу в цьому напрямку.

«Проект спрощення надання адмінпослуг через Укрпошту має велике соціальне значення. Особливим попитом цей проект користується у громадян, які проживають у сільській місцевості, пенсіонерів, інвалідів, ветеранів праці, малозабезпечених сімей. Тому Уряд приділяє особливу увагу контролю за виконанням цього проекту», - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр поставив завдання керівникам регіонів та Укрпошти активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення про спрощений доступ до адмінпослуг у відділеннях зв’язку.

Також він доручив активізувати створення єдиного уніфікованого переліку мінімум 20 найбільш популярних послуг для надання через Укрпошту.

В селекторній нараді також взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, перший заступник Голови правління НАК Нафтогаз України Валентин Франчук, заступник генерального директора Укрпошти Геннадій Вовк та керівники регіональних органів влади. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua