"Аби тепло було по кишені"

Олена ОСОБОВА
17 липня 2014

Луганськ підписав з Європейським банком реконструкції та розвитку договір про виділення 25 мільйонів євро на підвищення енергоефективності. За ці гроші планують скоротити втрати енергоресурсів, зменшити споживання газу й електроенергії, а також підвищити якість послуг централізованого теплопостачання.

На луганчан чекає велика робота. Проект передбачає заміну застарілих малих та середніх котлів новими, модернізацію 50 котелень, заміну майже 30 кілометрів  тепломереж ізольованими трубами, а також встановлення системи моніторингу та диспетчерського управління. Внаслідок впровадження таких заходів на 9% скоротиться щорічне споживання природного газу і на 36% — електроенергії, у грошовому еквіваленті щорічна економія перевищить 65 мільйонів гривень.

«За умов постійного подорожчання блакитного палива міська влада надає особливу увагу впровадженню нових технологій у роботу теплопостачального комплексу. Енергозбереження має бути повсюдним у міському господарстві», — підкреслює міський голова Сергій Кравченко.

Завдяки фінансовій допомозі від ЄБРР у Луганську буде встановлено 300 індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках. Це дасть змогу  контролювати  теплозабезпечення безпосередньо зі споруди, а не з котельні, що підвищить якість послуги для населення.

Нині тепловики почали готуватися до наступного осінньо-зимового періоду. Розпочато ремонт теплових мереж та котелень, триває перевірка внутрішньобудинкових систем. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua