"Абітурієнтам Донбасу дозволять вступити пізніше"

19 червня 2014

Абітурієнтам Донецької і Луганської областей, які не змогли скласти зовнішнє незалежне оцінювання під час додаткової сесії, надана можливість скласти іспити під час третьої сесії.

Про це під час брифінгу повідомила перший заступник міністра освіти Інна Совсун, передає УКРІНФОРМ.

«Для тих абітурієнтів, які не перереєструвалися або перереєструвалися, але не зможуть скласти додаткову сесію ЗНО, в університеті на Донбасі буде організована окрема третя сесія зовнішнього незалежного оцінювання», – сказала Совсун.

За її словами, дати проведення третьої сесії будуть визначені пізніше.

Заступник міністра освіти підкреслила, що третя сесія є заміною потенційній можливості вступних іспитів. «Якби було запроваджено вступні іспити, це не дало б можливості об'єктивного порівняння тих абітурієнтів, які прийдуть із результатами ЗНО, і тих, які прийдуть і будуть здавати вступні іспити», – зазначила Совсун.

Вона додала, що також були б питання щодо прозорості та некорумпованості вступних іспитів.

Водночас Совсун зауважила, що третя сесія ЗНО в університетах дасть можливість абітурієнтам використати результати тестування і в тому університеті, де вони складатимуть ЗНО, і в інших університетах Донецької і Луганської областей.

Вона наголосила, що університети в Донецькій і Луганській областях отримують можливість подовжити терміни завершення вступної кампанії до вересня. «Вони матимуть можливість розпочати її з 11 липня або пізніше, залежно від ситуації в конкретному місті», – повідомила Совсун. Вона також зазначила, що ті університети, які знаходяться в зонах активних воєнних дій, отримають можливість дещо пізніше розпочати прийом документів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua