"Адаптуються і хочуть працювати"

Олег ЧЕБАН
24 липня 2014

Майже вдвічі збільшилася кількість слухачів у Вінницькому міжрегіональному центрі професійної реабілітації інвалідів «Поділля».

Упродовж першого півріччя цього року в ньому виявили бажання отримати професію 144 людини з особливими потребами з 19 областей нашої країни. В основному вони приїхали з Вінницької, Хмельницької, Одеської та Житомирської областей. Переважно це молодь, віком від 20 до 25 років. Серед тих, хто проходить реабілітацію, 60% становлять жінки. Можливість безкоштовно навчатися, жити і харчуватися в цьому центрі — неабияка допомога і підтримка їхнім родинам. До того ж навчання дає змогу вийти за рамки своєї проблеми і адаптуватися в суспільстві.

Найбільше людей з особливими потребами цікавлять спеціальності флориста, перукаря, візажиста, манікюрниці, оператора котельні, офісного службовця, а загалом тут реабілітацію здійснюють за чотирнадцятьма робітничими професіями. Керівництво «Поділля» не залишає випускників після закінчення навчання напризволяще, а в міру можливостей допомагає знайти роботу — 55% слухачів уже успішно працюють. «Ми робимо все, аби люди з особливими потребами знайшли себе в житті та самореалізувалися. Навчання у закладі набирає популярності, оскільки випускники отримують фахові знання і навички та можуть конкурувати з іншими спеціалістами схожих напрямів», — зазначив директор Вінницького міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів «Поділля» Роман Штогрин. Принагідно зауважимо, що заклад надає комплексну реабілітацію інвалідам, яка передбачає навчання, медичне спостереження, соціальну та психологічну реабілітацію. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua