"Адміністрація президента США повернулася до розгляду питання про надання Україні летальної зброї"

2 лютого 2015

У зв’язку з ескалацією ситуації на Донбасі в США вирішили повторно розглянути питання поставок зброї Україні.

Про це пише американське видання The New York Times із посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, до надання військової допомоги Україні у виді летальної зброї схиляється головнокомандувач армії США й НАТО в Європі Філіп Брідлав, а також багато представників Адміністрації президента Барака Обами і Пентагону.

«Обама ще не ухвалив рішення щодо поставок летальної допомоги. Однак, після посилення агресивних дій бойовиків на сході України Адміністрація президента повернулася до розгляду цього питання», — пише видання.

Також наголошується, що держсекретар США Джон Керрі, котрий прибуде з візитом до Києва 5 лютого, голова комітету начальників штабів Збройних сил США Мартін Демпсі та помічник американського президента з нацбезпеки Сюзан Райс повністю підтримують надання Україні летальної допомоги. Це питання буде обговорюватися під час візиту Керрі.

Як відомо, наразі США підтримують Україну, надаючи нелетальну військову допомогу — бронежилети, прилади нічного бачення, засоби зв’язку та медикаменти.

Нагадаємо, в грудні Обама підписав Акт підтримки свободи в Україні. Документ допускає можливість надання українській стороні летального озброєння та дозволяє застосовувати санкції щодо енергетичного сектору Росії, яка всіляко підтримує терористів на сході України. 

Ракурс



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua