"Аеропорт «Харків» уперше прийняв «Руслана»"

Світлана ГАЛАУР
21 серпня 2013

АВІАПЕРЕВЕЗЕННЯ. Міжнародний аеропорт «Харків» уперше за всю історію свого існування прийняв гігантський військово-транспортний літак Ан-124 «Руслан».  Як поінформували у прес-службі аеропорту, це був найбільший літак із тих, що коли-небудь приземлялися в Харкові. Приліт  літака-велетня став своєрідним іспитом для злітної смуги завдовжки 2,5 кілометра,  яку було реконструйовано в  рамках підготовки Харкова до Євро-2012.  І вона з успіхом його витримала.

Ан-124 належить російській авіакомпанії «Політ».  До Харкова він прибув із Баку для транспортування несправного літака «Beechcraft B200 King Air» в Німеччину на ремонт. Завантажившись, «Руслан»  відразу ж вилетів із Харкова в Берлін.

Максимальна злітна маса  цього літака становить 392 тонни. Саме тому лайнери цієї серії використовують для перевезення на велику відстань великогабаритних, важких військових і господарських вантажів. Ан-124 встановив 21 світовий рекорд, зокрема з вантажопідйомності. Найбільша вага, яку йому доводилося піднімати на своєму борту, становила 171 219 кілограмів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua