"«Аеропорт» нашої мужності"

13 травня 2015

Кількамісячна оборона донецького аеропорту, яка стала символом мужності українських воїнів у боротьбі з російсько-терористичними військами, увінчана в кінохроніці, віднині й навіки збереже живу пам’ять про героїв. На прем’єрному показі документального фільму «Аеропорт» разом із безпосередніми учасниками тих подій був присутній Президент Петро Порошенко разом із дружиною. 

У стрічці показано смертельне протистояння з ворогом протягом весни, літа й початку осені 2014 року. Достовірно відтворено хронологію захисту донецького аеропорту, показано відважних його захисників, яких ворог прозвав «кіборгами» за їхню мужність, витривалість, військову звитягу та героїзм. А розповіді учасників тих подій перехоплюють у глядача подих і змушують глибоко замислитися над долею Батьківщини.

«Те, що ви зробили, ваш подвиг відродив бойовий дух української армії, — сказав Президент, звертаючись до учасників бойових дій. — Якби не ви і не такі, як ви, мужні воїни, що боронять нашу країну, ворог був би в усій Україні».

Завдяки таким героям, як учасники битви за аеропорт, переконаний Петро Порошенко, інші воїни навчилися боронити державу. В цьому протистоянні проявилася сила духу не лише бійців, а й волонтерів, усього суспільства, що й дало змогу за дуже короткий термін повноцінно відновити українську армію.

«Сьогодні вона є. І вона має свої перемоги і своїх героїв. Слава Україні і Слава Героям!» — сказав Петро Порошенко.

Такій армії до снаги визволити аеропорт, а суспільству — відбудувати його і увічнити пам’ять тих, хто до останньої краплі крові захищав летовище від чужинців. Меморіал із написом «Слава «кіборгам» нагадуватиме нащадкам про подвиг їхніх предків, які захищали рідну землю, не шкодуючи життя. На їхніх подвигах виховуватимуться наступні покоління, переконаний Президент. Хвилина мовчання за всіма загиблими в донецькому аеропорту, оголошена на прем’єрному показі документальної стрічки, стала камінчиком у той майбутній меморіал пам’яті захисникам Батьківщини.

Глава держави також подякував творчому колективу фільму за небайдужість та документальну фіксацію незламності духу справжнього українського воїна, повідомляє прес-служба глави держави.

«Я б радив його переглянути всім. Адже цей фільм виховує українця краще, ніж десятки найкрасномовніших політичних промов. Він будить душу і говорить до нашого серця», — сказав Петро Порошенко. 

Тетяна КИРИЛЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua