"Аеропорт скорше живий, ніж мертвий"

Олександр ДАНИЛЕЦЬ
19 липня 2013

НА КОНСЕРВАЦІЇ. Полтавське летовище давно вже не виконує тих функцій, які на нього були покладені за часів Радянського Союзу, але це стратегічно важливий народногосподарський комунальний об’єкт, і кинути його напризволяще в обласного керівництва рука, як мовиться, не піднімається. На території аеропорту періодично щось ремонтують, облаштовують, аби він був здатний обслуговувати хоча б невеликі літаки і гвинтокрили.

Зараз тут капітально ремонтують водопровідну мережу, зокрема замінюють 400 метрів труб та маркують зони приземлення і зони фіксованої відстані на штучній злітно-посадковій смузі. Про це повідомив директор КП «Аеропорт Полтава» Олексій Дунай. За його словами, на це з обласного бюджету спрямують майже сто тисяч гривень. Усього ж на ремонт комунальних мереж аеропорту та злітної смуги з бюджету області виділили приблизно 300 тисяч гривень.

Окрім того, заступник голови облдержадміністрації Віктор Шадчнєв доручив директорові аеропорту розробити заходи з енергозбереження та внести пропозицію щодо включення їх до регіональної програми «Збережемо енергоресурси Полтавщини», яка діятиме до 2015 року включно.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua