"Афганський тролейбус везе й агітує"

Олег ЧЕБАН
20 березня 2014

Вінничани вже звикли до того, що міський пасажирський електричний транспорт містить цікаву інформацію в «картинках». Наприклад, вулицями міста  ходять  розмальовані тролейбуси «Рим», «Париж», «Мадрид», «Лондон» тощо з зображеннями їхніх відомих об’єктів-символів та мальовничих панорам.  А  відтепер людей возитиме й «афганський» тролейбус, оформлення якого присвячене військово-патріотичній тематиці.

Принагідно зауважимо, що 20 років тому вінницькими вулицями вже курсував подібний тролейбус. У ньому збирали кошти на будівництво пам’ятника загиблим воїнам-афганцям, який згодом було встановлено у Центральному парку культури і відпочинку  міста. Тож сама ідея не нова, проте затребувана сьогоденням. «Ми з побратимами дуже задоволені тим, що наша ідея створення такого тролейбуса сьогодні реалізована. Ініціатива йшла саме від рядових співробітників трамвайно-тролейбусного управління: від водіїв, слюсарів та інших працівників.

На  цьому підприємстві працюють майже 30 учасників бойових дій на територіях інших держав», — зазначив голова міської спілки воїнів-афганців Анатолій Перебетюк. На тролейбусі зображені події періоду виконання інтернаціонального обов’язку  в  Афганістані. За словами начальника комунального підприємства «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» Миколи Форманюка, машина пройшла капітально-відновлювальний ремонт і тому буде безпечно та якісно перевозити пасажирів. А кермуватиме нею досвідчений водій, учасник бойових дій в Афганістані Геннадій Чеботарьов.

На тролейбусі «картинки», що нагадують про виконання інтернаціонального обов’язку  в Афганістані. Фото надане автором

«Я працюю водієм тролейбуса з 1991 року. Мені приємно, що реалізували задум, який ми виношували давно.  Хочеться, щоб люди пам’ятали, що серед них є ті, хто виконував свій обов’язок в Афганістані», — сказав він. Виконуючий обов’язки міского голови, секретар міської ради Сергій Моргунов зауважив, що вінницькі   «афганці» мають активну громадянську позицію. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua