"Африканська чума наробила галасу"

Валерій МЕЛЬНИК
10 жовтня 2013

Про це волинський корпункт «УК» поінформував керівник прес-служби Луцького прикордонного загону підполковник Олег Личковський.

На ділянці Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України такі місцеві пункти пропуску функціонують в населених пунктах Деревини, Ільмівка, Добрянка, Кам’янка на Чернігівщині; Переброди, Вичівка на Рівненщині, Тур, Гута  на Волині.

— Ці обмеження пов’язані з непростою ситуацією, яка склалася на території Російської Федерації та Республіки Білорусь щодо збудника африканської чуми свиней, — розповів він. — У цей період  обмежується перевезення  продукції тваринництва без відповідних документів. Аби не допустити занесення в Україну небезпечної хвороби та на виконання пункту 6 протоколу №53 засідання Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2013 року, всі транспортні засоби, які намагатимуться перетнути українсько-російський та українсько-білоруський кордони у місцевих пунктах пропуску, не оснащені спеціальними обладнанням для обробки та утилізації, скеровуватимуть у найближчі пункти пропуску через державний кордон для міжнародного та міждержавного сполучення для проходження визначених законодавством видів контролю.

На ділянці Північного регіонального управління, як повідомляє прес-служба українських прикордонників, українсько-російський кордон можна перетнути в таких пунктах пропуску: Грем’яч, Миколаївка, Сеньківка. Українсько-білоруський кордон пропускатиме транспорт і людей у пунктах  Сеньківка, Нові Яриловичі, Славутич, Вільча, Виступовичі, Майдан Копищанський, Городище, Прикладники, Дольськ, Самари,  Доманове, Піща,  Пулемець.

Звісно, обмеження руху створить подорожнім та бізнесменам деякі незручності. Але шкода, якої може зазнати Україна внаслідок поширення епідемії від сусідів, буде незрівнянно більшою, ніж економічні втрати від таких обмежень на пересування через кордон. І тому цей захід люди мають сприймати з повним розумінням, адже він цілком виправданий з усіх точок зору. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua