"Африканську чуму локалізували"

Євген ЛОГАНОВ
24 лютого 2017

В одному з дворів приватного сектора Запоріжжя зафіксовано випадок загибелі свині від вірусу африканської чуми. Цю хворобу підтверджено лабораторними дослідженнями. В Запорізькій області вірус африканської чуми був також зафіксований в 2012 році в Приморському районі. На Україні це вже другий випадок хвороби саме в міській місцевості.

— Запорізька влада прийняла всі необхідні засоби безпеки, — коментує подію перший заступник міськголови Сергій Мішок, — і в першу чергу робиться все необхідне для локалізації збудника хвороби. Запоріжців, які проживають поряд з місцем зараження, попередили про небезпеку.

Медики стверджують, що дане захворювання безпечне для людей. Захворюють на африканську чуму тільки тварини. Однак людина може бути розповсюджувачем хвороби. Тож територія в радіусі три кіло-метри перебуває під карантином. Контролюються переміщення тварин та продукції тваринного походження. Проводиться дезинфекція. Ще випадків захворювання не виявлено. На місцевих ринках, магазинах введено додатковий контроль за продукцією, яка зараз надходить. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua