ЖНИВА-2011. Найближчим часом в Україні має бути доопрацьована програма з відновлення виробництва сільськогосподарської техніки та проведення технічного переоснащення аграрного сектору. Відповідне завдання Президент Віктор Янукович поставив міністру аграрної політики та продовольства Миколі Присяжнюку.

«Це питання номер один, яке поставив глава держави», — підкреслив після зустрічі з Президентом Микола Присяжнюк. Він зазначив, що йдеться про надзвичайно актуальне питання, оскільки нестача зернозбиральної техніки призводить до втрат під час збору зернових. Перші кроки у цьому напрямку вже зроблено: за інформацією урядовця, Державна продовольчо-зернова корпорація за допомоги уряду придбала в лізинг 500 комбайнів, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами міністра, Президент також поставив завдання розробити нову програму меліорації сільськогосподарських земель, адже нині в Україні зрошування потребують понад 2 млн га землі.

Крім того, йшлося про хід проведення земельної реформи. Віктор Янукович наголосив на важливості проведення роз’яснювальної роботи із власниками земельних паїв та місцевими громадами. «Це питання достатньо важливе, і глава держави тримає його на особистому контролі», — підкреслив міністр.

Микола Присяжнюк також доповів главі держави про хід збору зернових: нині вже зібрано 14 млн тонн зерна. Міністр зазначив, що цього року врожайність зросла на 15-17% порівняно з минулим.