"Аграрії подають приклад зростання"

4 лютого 2014

Минулий рік став для вітчизняного агропромислового комплексу результативним. Валове виробництво продукції сягло понад 253 мільярди гривень. Завдяки державній підтримці така проблематична галузь, як тваринництво показала не лише стабілізацію, а й істотне зростання майже на 5%. Окрім нарощення виробництва тваринницької продукції, зросло і поголів’я. Великої рогатої худоби побільшало на 1%, свиней — на понад 4%, овець і кіз — майже на 4,5% і птиці — на 7,3%. А показники у рослинництві зросли на 18%. 

«Загалом обсяг сільськогосподарського виробництва у 2013 році зріс на 14%. До державного бюджету від підприємств АПК надійшло 47 мільярдів гривень, — повідомив в ефірі програми «Експертна рада» на телеканалі «Рада» міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. — Окрім високого врожаю зернових (63 мільйони тонн), аграріям вдалося зібрати добрий урожай овочів та плодово-ягідної продукції. Наприклад, виробництво фруктів і ягід зросло на 14%, а винограду — на 26%».

«Протягом минулого року діяли державні програми підтримки тваринництва. Зокрема за збереження й утримання молодняку ВРХ у 2013 році селянам надано 366 мільйонів гривень дотацій. Одноосібники, фермери і кооперативи отримали понад 80 мільйонів гривень за здану на забій худобу. Також відшкодовувалася вартість будівництва тваринницьких комплексів, закуплених установок індивідуального доїння та племінного поголів’я худоби», — цитує слова міністра прес-служба Мінагрополітики. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua