"Агресивні апетити імперії поширюються на цілий світ"

4 жовтня 2014

Тоталітарному режиму Путіна не потрібні ані частина України, ані частина Європи — йому потрібний контроль над усім світом. Він марить відновленням геополітичного статусу СРСР і не гребує в цьому прагненні найбруднішими імперськими технологіями «совєцької» доби. Таку чітку позицію висловив віце-прем’єр-міністр Олександр Сич під час зустрічі із зарубіжними журналістами, що представляють Асоціацію іноземної преси.

Урядовець наголосив, що російський режим витрачає колосальні кошти на системне дезінформування світової громадськості, намагаючись приховати реальний стан і суть подій, які відбуваються на територіях України, окупованих інтервентами.

«Путінська пропаганда переконує світ у власній непричетності до злочинів на сході України, закликаючи «домовлятися» з маріонетковими формуваннями, від імені яких озвучуються в остаточному підсумку вимоги Росії. Але справжнім «генералом» воєнних дій є Путін, який торпедує нинішнє перемир’я задля зміцнення плацдарму для подальшого вторгнення», — відзначив Олександр Сич.

Віце-прем’єр-міністр запевнив іноземних журналістів у готовності української держави до діалогу з усіма політичними силами, які визнають територіальну цілісність України та її незалежність, а також закликав демократичний світ до єдності дій у стримуванні російської експансії.

«Історія вчить, що політика «умиротворення» агресора ціною поступок, неприйнятних для міжнародного права, лише провокує диктаторів до нових порушень. Якщо Путіна не зупинити зараз, він піде далі. Після України прийде черга будь-якої з європейських держав. За власною потребою тоталітаризм не зупиниться — режим Путіна зупиниться там, де його зупинять», — цитує слова Олександра Сича прес-служба віце-прем’єр-міністра.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua