"Агресія РФ набула відкритої форми"

19 липня 2014

Вітчизняне зовнішньополітичне відомство виступило із заявою щодо обстрілів території України та підрозділів Збройних сил системами «Град», розташованими на території РФ.

«Міністерство з глибокою тривогою та обуренням неодноразово заявляло про безпосередню участь Російської Федерації в ескалації ситуації на сході України.

Свідченням того, що ця участь давно перейшла межі суто військово-технічної, фінансової та інформаційної підтримки бойовиків, які чинять терор у нашій державі, стала ціла низка фактів обстрілу сил АТО з території Російської Федерації підрозділами її збройних сил.

Черговим неспростовним підтвердженням безпосередньої причетності Росії до вбивств українських військовослужбовців та цивільного населення стали відеодокази обстрілу за допомогою реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» території України, що здійснювався з вогневої точки поблизу міста Гуково Ростовської області Російської Федерації.

Цей факт не можна розцінити інакше, як здійснення акту агресії, що є грубим порушенням загальновизнаних принципів міжнародного права та міжнародним злочином, вимагає невідкладного рішучого засудження з боку всього міжнародного співтовариства та скоординованих дій для стримування агресивних планів Росії», — цитує текст документа прес-служба МЗС.

Тож відомство закликає світову спільноту дати належну оцінку діям Російської Федерації, які є загрозою не тільки територіальній цілісності України та її громадянам, а й міжнародному миру та безпеці. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua