"Агресія Росії може сягнути Молдови - НАТО"

26 лютого 2015

НАТО, стурбована розвитком подій на сході України, попереджає про можливу агресію Росії проти Молдови, заявив головнокомандуючий об'єднаними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав.

За його словами, дислоковані в Придністров'ї російські війська перебувають там для того, щоб «перешкодити зближення Молдови з Заходом». «Як у Молдові, так і в інших регіонах» Москва вже проводить широку пропагандистську кампанію», – цитує генерала агентство AFP.

Філіп Брідлав також заявив, що конфлікт між українським урядом і проросійськими бойовиками може продовжитися. «Я не думаю, що хто-небудь з нас може бути впевнений, ніби Путін досяг всіх своїх цілей в Україні», – пояснив командувач.

Як пише видання The Wall Street Journal, слідом за Грузією і Україною Молдова може зіткнутися з агресією Путіна. Як йдеться в статті, молдавські законодавці проголосували за призначення Кирила Габурича прем'єр-міністром країни. Вибір прозахідного бізнесмена – це виклик мрії російського президента Володимира Путіна про відновлення російського панування над східною периферією Європи.

«Дзеркало тижня» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua