"Айболить прийшов на сумську сцену"

Олександр ВЕРТІЛЬ
22 травня 2015

Днями при повному аншлагові творча трупа Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії імені М. Щепкіна презентувала глядачам прем’єру балету-казки «Незвичайні пригоди лікаря Айболитя та його друзів».

Для Сум це якісно новий духовний продукт, адже остання балетна спроба слобожанських театралів була ще чверть століття тому, коли до відповідної групи входили понад 20 артистів, а нині, на жаль, тільки 9. Але важлива насамперед не кількість, а професіоналізм.

Як наголошує директор театру заслужений діяч мистецтв Микола Юдін, якому, до речі, належить ідея вистави, нарешті здійснилася його мистецька мрія. Відтепер слобожанський центр із повним правом може претендувати на звання міста, де нарешті з’явився балетний паросток. Півторагодинне дійство для юних глядачів захопливе, барвисте.

У центрі уваги — добрий лікар Айболить, який приходить на допомогу лісовим мешканцям. Та й напис на його «лікарні» промовистий: «Звірі! Не їжте одне одного».

Ідеться про одвічну боротьбу між добром і злом, яка, на щастя, завершується перемогою добра (ось так би завжди і в нашому повсякденні!). Варто бачити очі маленьких глядачів, щоб упевнитися: свою місію щепкінці виконали.

У цьому незаперечна заслуга грона її творців. Серед них балетмейстер Тетяна Сердюк, диригент Анатолій Кірноз, художник Лариса Аполлонова, художник з костюмів Любов Медвідь. А ще — виконавці: Юрій Кулик й Анастасія Ластовецька, Катерина Рашевська й Олександр Медведєв, Владислав Калініченко і Марія Корінна, Сергій Великодний й Ірина Рєчкіна, Михайло Бабюк і Світлана Вечірка, Артем Кнопік й Анна Новікова, Владислав Бабак та інші. Особливо вдячна молодь творчого складу театру заслуженим артисткам України Тамарі Корінній та Олені Зарицькій. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua