"Акцизний пост"

Олександр ВЕРТІЛЬ
29 квiтня 2015

На Качанівському газопереробному заводі ВАТ «Укрнафта», що в Сумській області, віднедавна діє контрольний пост оперативників фіскальної служби. Відтепер вони цілодобово відстежують рух місцевої продукції, завдяки чому мають зрости надходження акцизного податку до бюджету і, насамперед, місцевої скарбниці.

Як повідомив керівник відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Сумській області Борис Пересадько, пост створено відповідно до змін у податковому законодавстві, які днями набрали чинності. Вони передбачають цілодобове перебування представників контролюючого органу на акцизних складах, де виробляється та реалізується нафтопереробна продукція — бензин, дизпаливо, скраплений газ. Раніше такі пости були лише на спиртових заводах та підприємствах області, що виробляють лікеро-горілчану продукцію.

Аби професійно виконувати роботу, фахівці пройшли спеціальне навчання, під час якого ознайомилися зі специфікою контролю за виробництвом та обігом нафтопродуктів і паливно-мастильних матеріалів, а також методикою користування вимірювальними приладами. Вони також братимуть участь в  інвентаризації сировини та готової продукції. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua