"Амбулаторію побудувало підприємство"

Олена ІВАШКО
18 вересня 2014

У селі Благодатне Арбузинського району Миколаївщини відкрили сімейну амбулаторію, яка обслуговуватиме понад півтори тисячі пацієнтів. Новий сучасний медичний заклад збудовано за кошти АП «Благодатненський птахопром», який виділив для цього більш як два мільйони гривень. Керівник підприємства Олег Юрченко розповів, що це їхній перший соціальний проект, але в планах — будівництво та ремонти дитячих садків, шкіл та закладів культури.

— Проект народився спонтанно, були гроші, матеріали та бажання зробити щось корисне для розвитку села та його жителів, — розповів він. — Амбулаторія вкрай потрібна нашим працівникам, які приїжджають на роботу за 50 кілометрів. Тож відтепер вони зможуть отримувати кваліфіковану медичну допомогу на місці.

В амбулаторії загальною площею  понад 260 квадратних метрів, крім кабінетів сімейного лікаря, терапевта, маніпуляційної, щеплювальної, оглядової, фізіотерапевтичної лабораторій, ще обладнано дві палати денного стаціонару на сім ліжок.

На відкритті медичного закладу побував голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков, який зазначив, що «вдячний особисто керівнику, який доклав максимум зусиль та готовий допомагати людям». Вадим Меріков вручив відзнаки всім, хто зробив усе для відкриття амбулаторії.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua