"Апарат для операцій допоможе пораненим"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
13 листопада 2014

Днями Дніпропетровська обласна лікарня імені Мечникова, де на сьогодні надають висококваліфіковануКожен четвертий поранений має проблеми, пов’язані з  вухо-горло-носом. Сучасний апарат аргон-плазмової  коагуляції допоможе медикам Дніпропетровської  обласної лікарні ім. Мечникова швидше та якісніше їх  вилікувати. Фото надане прес-службою Дніпропетровської ОДА допомогу пораненим у зоні АТО бійцям, стала першим в Україні медичним закладом, який забезпечений сучасним апаратом аргоноплазмової коагуляції. Прилад у повній комплектації був придбаний для лікарні на спільні кошти Фонду оборони країни та управління СБУ в Дніпропетровській області. 

Застосовується цей апарат для 95% отоларингологічних операцій. Як пояснив професор Володимир Березнюк, завдяки цьому обладнанню у пацієнтів не травмуються навколишні тканини. Отже пацієнти одужують набагато швидше. «Така хірургія нині на піку популярності у кращих європейських та американських клініках, — розповів Володимир Березнюк. — У зв’язку з подіями на сході України у нас збільшився потік поранених, чверть з них мають ураження лор-органів, але наша лікарня справляється з поставленими завданнями. Новий апарат — це значний внесок у здоров’я наших пацієнтів».

За словами голови правління Фонду оборони країни Павла Хазана, вони витратили на захист держави вже понад 100 мільйонів гривень. У тому числі гроші пішли й на придбання медичного обладнання. «Це дуже важливий напрям, адже у лікарнях Дніпропетровщини отримують допомогу багато поранених бійців», — наголошує Павло Хазан і сподівається, що після закінчення війни все це сучасне обладнання знадобиться і у мирному житті. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua