"Армія зміцнює позиції"

11 вересня 2014

Припинення вогню між силами АТО і бойовиками на Донбасі буде використано для зміцнення позицій наших військових. Про це заявив міністр оборони Валерій Гелетей. «Перемир’я — це питання політичне. Як для військового, як для міністра оборони: хочеш миру, готуйся до війни. Тобто для нас перемир’я — це тільки перегрупування, це посилення, укріплення тих позицій, звідки може піти на нас наступ. Для нас це перемир’я тільки для того, щоб ми посилилися», — конкретизував урядовець.

Водночас він наголосив на позитивних тенденціях. Якщо донедавна військові мали близько 58 вогневих контактів щодня, то нині їх кількість скоротилася в рази, повідомляє Укрінформ.

Натомість перемир’я у чистому вигляді, на думку Валерія Гелетея, сьогодні неможливе: «Бо кожен терорист, кожен військовослужбовець російських збройних сил, кожна людина, яка там перебуває, можливо, не кожна розуміє це слово «перемир’я». Якщо ми це розуміємо, і для нас це розуміння чітке, то там це кожному не внесеш у вуха, і тому є випадки, коли йдуть постріли».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua