"Металобрухт міг завдати непоправної шкоди"

Олександр ВЕРТІЛЬ
10 лютого 2015

Доволі несподіваним і небезпечним способом вирішив заробити 56-річний сумчанин. До одного з пунктів прийому металобрухту він приніс справжній арсенал боєприпасів — три мінометні міни, стільки ж гранат, автоматний магазин, гільзи від зброї часів Великої Вітчизняної війни.

Завбачивши такий «брухт», працівник пункту порадив чоловікові негайно віднести все це правоохоронцям. Однак сумчанин не захотів зайвої мороки і  залишив поліетиленовий пакет на тротуарі. Коли жителі вулиці Водної помітили підозрілий пакунок, відразу  зателефонували дільничному інспектору та до міліції. Правоохоронці прибули миттєво.

Поспілкувавшись з місцевими жителями, вони швидко з’ясували, що недавно вулицею проходив чоловік з таким пакетом. Навідавшись до нього додому, міліціонери не помилилися: городянин зізнався, що то він залишив боєприпаси.

Як говорить начальник Сумського міського відділу міліції Сергій Лук’яненко,чоловік і раніше мав проблеми через незаконне зберігання зброї. Звідки такий бойовий арсенал, з’ясовує слідство.

Міліція нагадує, що такі порушення караються позбавленням волі терміном від трьох до семи років. Це передбачено ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Якщо ж громадянин добровільно здає зброю, він звільняється від кримінальної відповідальності.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua