"Арсеній ЯЦЕНЮК: «Ми боремося за свою свободу, за свою незалежність, за свій суверенітет. І ми ніколи не здамося»"

13 березня 2014

Президент США все ще сподівається, що завдяки зусиллям дипломатів можна буде запобігти проведенню референдуму в Криму. Про це він заявив пресі після зустрічі з прем‘єр-міністром України.

Очевидно, серед іншого він мав на увазі зустріч держсекретаря Джона Керрі та міністра закордонних справ Росії Сєрґєя Лаврова у Лондоні в пятницю.

«Ми і далі будемо говорити російському уряду, що якщо він продовжуватиме йти по тому шляху, на якому він зараз, то міжнародна спільнота, Євросоюз та інші змусять Росію заплатити за порушення міжнародних законів» – заявив він.

«Ми боремося за свою свободу, за свою незалежність, за свій суверенітет. І ми ніколи не здамося», – сказав Яценюк.

Барак Обама приймав Арсенія Яценюка в Овальному кабінеті, на зустрічі також був присутній віце-президент Джо Байден. За протоколом зустріч мала тривати півгодини, але трохи затягнулася.

Тим часом канцлер Німеччини Анґела Меркель вперше назвала дії Кремля у Криму анексією і заявила, що Європа не повинна дозволити «відібрати Крим в України». Про це вона сказала під час зустрічі з польським премєр-міністром Дональдом Туском. Обидва лідери підтвердили, що політичну частину угоди про асоціацію між Україною та ЄС можуть підписати вже 20-21 березня.

Copyright © 2014 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua