"Арсеній ЯЦЕНЮК: «Не варто торгувати повітрям»"

8 травня 2014

«Я був здивований тим, що в Москві обговорюється питання України без України, без США і Європейського Cоюзу. Бо саме в цьому форматі була проведена перша зустріч у Женеві і саме від виконання цих угод Російська Федерація відмовилася», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у середу, 7 травня, харківським журналістам перед відльотом до Києва. Про це повідомив департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ

Відповідаючи на запитання стосовно заяви президента Російської Федерації, Арсеній Яценюк сказав: «Не варто торгувати повітрям. Росія просить перенести якийсь референдум 11 травня, то треба проінформувати російського президента, що в Україні ніякого референдуму на 11 травня і не було заплановано. А якщо терористи і сепаратисти, підтримувані Росією, отримали команду перенести те, що не планувалося, - це їхні внутрішні розбирання».

Стосовно заяви, що Росія готова здійснити внесок у стабілізацію ситуації в Україні, Глава Уряду підкреслив: «Вона взагалі щодня «здійснює внесок» – то надсилає агентів ФСБ, то зброю поставляє. Тому найкращий внесок - відкликати всі диверсійні групи, які перебувають на території України, засудити терористів і зобов'язати їх здати зброю, покинути будівлі і здатися владі».

Глава Уряду зазначив, що перед поїздкою Міністра закордонних справ Швейцарії до Москви Міністр закордонних справ України «передав нашу дорожню карту»: «Вона є, і вона істотно відрізняється від того, що було заявлено в Москві».

 «Думаю, дорожня карта, напрацьована Україною, лежатиме в основі врегулювання кризи», - наголосив Арсеній Яценюк. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua